Hoe creëer je meer licht op kantoor? Plaats een glazendeur.

Artikel delen

Een lekker ruim en licht kantoor wordt gewaardeerd en is makkelijk te realiseren door het vervangen van de dichte deuren door deuren voorzien van glas. Een glazen binnendeur is de voordeligste oplossing om direct meer licht in de ruimte te creëren. Een alternatief is een extra raamkozijn te maken wat heel veel aanpassingen aan muren en wanden vereist. Binnendeuren met glas zijn geweldig voor kantoren omdat ze duurzaam zijn, weinig onderhoud nodig hebben en privacy bieden. Ze zien er ook goed uit en voegen stijl toe aan elke kamer.

Ingericht kantoor

Creëer een glazen deur in je kantoor.

De meest gangbare deur-kozijn combinaties zijn stalen kozijnen voorzien van een opdekdeur. Sinds 1995 is er een bouwbesluit waar afspraken zijn gemaakt over de afmetingen van de deuren, plaats van de scharnieren en hoogte van het insteekslot en deurklink. Het grote voordeel is dat een opdekdeur eenvoudig te vervangen is, waardoor de montagekosten voor het vervangen van de deur een klein percentage is van de prijs van de deur met glas

Kies het juiste glas voor het project.

Openbare ruimtes kunnen het best voorzien worden van  deuren met blankglas. Blankglas laat het daglicht optimaal door. De goede zichtbaarheid geeft een veilig gevoel in de ruimte voor bezoekers en kantoormedewerkers. Ruimtes die met elkaar gekoppeld zijn en waar de tussendeuren de meeste tijd openstaan, kunnen ook het beste voorzien worden van een deur met helder blankglas.

Matglas of satijnglas in een deur is aan te raden voor kantoorruimtes waar privacy van belang is. Daglicht schijnt door matglas deuren en zorgt voor extra licht op kantoor. Schaduwen zijn zichtbaar aan beide zijden van de deur en geven voldoende privacy voor persoonlijke gesprekken en het beschermen van privacy gevoelige informatie op beeldschermen van computers en laptops.

Wat is de juiste maat van een deur?

Het makkelijke gedeelte is de dikte van de deur. Een standaard binnendeur heeft een dikte die varieert tussen 38 tot 40mm. Een kozijn is geschikt voor beide afmetingen.

Een stompe deur is aan de voorzijde en achterzijde gelijk of bijna gelijk. Het verschil mag niet meer dan 2 mm bedragen. De juiste breedte voor een nieuwe deur met glas is de breedte die het dichtste bij een standaard breedte van een deur ligt. De hoogte is eenvoudig over te nemen van de bestaande deur.

Een opdekdeur is net even anders in de breedte en hoogte maat doordat de deur is voorzien aan één zijde van een opdekrand. De juiste hoogte maat wordt gemeten inclusief de opdekrand aan de bovenzijde van de deur. De breedte wordt gemeten zonder de opdekranden, de smalste breedte kant van de opdekdeur.

Deurstijlen? Zwarte industriële deuren met glas zijn populair.

De nieuwe trends in glasdeuren passen perfect in kantoorruimtes. Industriële zwarte deuren zijn voorzien van smalle deurstijlen om zoveel mogelijk de uitstraling te hebben van stalen zwarte deuren. Het glasoppervlak bij industriële deuren is extra groot wat zorgt voor extra daglicht. Zwarte deuren zijn ook leverbaar met helder blankglas en mat satijnglas. Uiteraard is het gehard of veiligheidsglas wat kans op glasbreuk verkleind en letsel bij breuk verminderd.