Verduurzaam gebouwen met witte dakcoating

Artikel delen

Alle gebouweigenaren hebben ermee te maken. Het behalen van de klimaatdoelstellingen in 2030. Het wit maken van platte daken met Silicone Roofing TG draagt daaraan bij.

dakdekker op het dak

De temperatuur van een zwart plat dak met bitumen loopt op tot 80°C. Silicone Roofing TG verlaagt de daktemperatuur naar ca 40°C. Dat zorgt dat het binnen minder warm wordt. De airco’s hoeven minder hard te werken. Dat scheelt energiekosten en ook CO2 uitstoot.

Een koeler dak zorgt ook voor beter presterende zonnepanelen. Die houden van zon, maar minder van warmte. De dakcoating geeft een minimale belasting van het dakvlak en dakconstructie en is een perfecte toepassing onder zonnepanelen. Het is lichter dan de gebruikelijke dakbedekkingen.

Platte daken met bitumen, EPDM of kunststof, die aan vervanging toe zijn hoeven niet meer vervangen te worden. Met Silicone Roofing TG verleng je de levensduur met ca 25 jaar. En daarna weer met zo’n 25 jaar, met één laag extra.

Silicone Roofing TG is 200% elastisch. Alle spanningen worden opgevangen. Het vormt een naadloos membraan, waardoor lekkages tot het verleden behoren. Volledig hydrofoob, bestand tegen stilstaand waterbelasting en zeer uv-bestendig. Silicone Roofing TG voldoet aan het Bouwbesluit. Standaard is een productgarantie van 10 jaar, een verzekerde systeemgarantie in mogelijk. Silicone Roofing TG wordt alleen door gecertificeerde applicateurs aangebracht en verkocht via gecertificeerde dealers.

Inschrijven voor de opleiding kan via deze link.

Global Paint
www.globalpaint.com/