Duurzame vloerrenovatie erg populair

Artikel delen

Woningcorporaties hechten bij renovatie steeds meer belang aan een duurzame vloer. Dat blijkt wel uit de snel toenemende vraag naar de nieuwe composiet vloerdelen van Compofloor. “Een vloeroplossing met een Rc-waarde van 4,38, die letterlijk de basis vormt voor wooncomfort en NOM/BENG. Bovendien is de vloer klaar voor lagetemperatuurverwarming”, zegt commercieel directeur Earl Kemp van Compofloor.

Installatie renovatievloer

De oplossing van Compofloor is volgens Kemp allesbehalve een gewone vloer. “De composiet vloerdelen zijn volledig omhulde cassettes, inclusief isolatie met een Rc van minimaal 4,38. We komen vooraf op locatie inmeten dus we kunnen deze cassettes exact op maat prefab in onze fabriek maken.”

Ook de montage van de vloeroplossing verschilt van gewone vloeren. “Op de dag zelf verwijderen we eerst de oude vloer, brengen vervolgens onze innovatieve muurankers en composiet oplegprofielen aan, en leggen daarop de vloercassettes.” Het met glasvezel versterkte kunststof materiaal is zeer licht, in gewicht vergelijkbaar met een houtenbalklaagconstructie. “Dat betekent dat het systeem zonder constructieve herberekening toepasbaar is en bij uitstek geschikt is ter vervanging van houten vloeren.”

Daarnaast voorkomt het gebruik van één materiaal ongewenste effecten van verschillende uitzettingseigenschappen.

De composietvloer van Compofloor is volgens Kemp hét antwoord op elke doelstelling van duurzaam renoveren. “Met een zeer lange, onderhoudsvrije levensduur, bij montage al volledig geïsoleerd en eventueel voorzien van de ultradunne WARP-vloerverwarming voor gebruik met een toekomstige warmtepomp. Een nieuwe vloer die in slechts één dag is aan te brengen en waarmee de woning ook daadwerkelijk duurzaam toekomstbestendig is, zowel vanuit economisch als energetisch opzicht.”

Compofloor
www.compofloor.nl