Zwaluwstaartplaten waarborgen stabiele ondergrond voor tegelvloer

Artikel delen

Tegels op hout verlijmen is niet erg raadzaam omdat hout ‘werkt’ en tegels en voegen daardoor kunnen barsten en breken. Daarom worden al decennialang zwaluwstaartplaten als nieuwe stabiele en stijve ondergrond voor badkamers gebruikt. Duofor produceert en levert bijna 20 jaar zwaluwstaartplaten in een goede prijs-kwaliteitverhouding en met een makkelijke verwerkingsmethodiek. Het bijzondere van de Duofor zwaluwstaartplaat is de strakke profielvorm, waardoor de platen moeiteloos ‘in elkaar gelopen’ kunnen worden.

In veel oudere woningen, zeker van vóór de jaren 60 van de vorige eeuw, zitten vaak houten vloeren als ondergrond voor badkamers, voornamelijk op de verdiepingen. Deze vloeren kunnen bij een renovatie constructief niet te veel extra worden belast en ook niet te veel worden verhoogd in relatie tot de omliggende kamers. Met de speciaal geprofileerde zwaluwstaartplaten en mortelsoorten als beton, lichtgewicht beton, zandcement en vloeimortel kan in no-time een lichte, dunne én constructief sterke badkamervloer worden gerealiseerd. Daarnaast kan op de zwaluwstaartplaten met de speciale DuoKlips eenvoudig vloerverwarming worden geplaatst. Met behulp van de DTS-G geluidsstroken is de badkamervloer ook geluidwerend te maken.

Behalve de voordelen van een compleet nieuwe, dunne, constructieve, brandwerende, geluidsarme en comfortabele badkamervloer is ook de snelheid van verwerking een belangrijk pluspunt. De Duofor zwaluwstaartplaten zijn uitvoerig getest met verschillende mortelsoorten, waaronder vloeibare zandcement die al binnen 6 uur droog is. Niet alleen de verwerker heeft baat bij de snelle en makkelijke methodiek, ook de bewoner kan sneller gebruik maken van zijn nieuwe badkamer. Dat kan ook een ruimere badkamer in een voormalige slaapkamer zijn, want met zwaluwstaartplaten is nagenoeg elke houten ondergrond te verstevigen. Dit biedt mogelijkheden om de functie van een ruimte compleet te veranderen. Zwaluwstaartvloeren zijn om die reden uitermate geschikt als renovatievloer.

Duofor
www.duofor.eu/nl/onze-vloersystemen/tegelvloeren